طرز تهیه ماش پلوی مجلسی به روش اصیل ایرانی

به گزارش وبلاگ تینتا، ماش پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می گردد. ماش پلو شباهت زیادی به عدس پلو دارد و اگر از افرادی باشید که به عدس پلو علاقمند هستند، این غذای سنتی و خوشمزه ایرانی را نیز می پسندید.

طرز تهیه ماش پلوی مجلسی به روش اصیل ایرانی

ماش را می توانیم به صورت ساده برای شام یا ناهار درست کنیم، یا اینکه به عنوان یک غذای مجلسی به همراه ماهیچه، گوشت مرغ و یا مانند این دستور به همراه گوشت چرخ نموده قلقلی درست کنیم. برای تزیین روی این غذای خوشمزه به سلیقه خود می توانیم از پیاز داغ، کشمش پلویی تفت داده شده و … استفاده کنیم.

مواد لازم برای 2 نفر

برنج 2 پیمانه

ماش 2 پیمانه

پیاز 2 عدد بزرگ

سیر 4 حبه

گوشت چرخ نموده 300 گرم

نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت ماش پلو

مرحله اول

برای تهیه ماش پلو خوشمزه ابتدا ماش را به مدت حداقل 12 ساعت می خیسانیم، سپس به همراه 2 پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت میانه قرار می دهیم تا ماش به طور کامل پخته گردد.

مرحله دوم

پس از اینکه ماش به طور کامل پخت آنرا آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم، سپس پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب روی حرارت ملایم تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شوند.

مرحله سوم

در این مرحله سیرها را رنده می کنیم و به تابه اضافه می کنیم، به علت اینکه سیر زود می سوزد فقط آنرا کمی تفت می دهیم تا عطرش بلند گردد، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و با دیگر مواد کمی تفت می دهیم.

مرحله چهارم

در این مرحله ماش را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم و تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و آنرا تا نیمه آب پر می کنیم، سپس برنج را که از قبل خیسانده ایم به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

1 قاشق غذاخوری نمک و 1 قاشق غذاخوری روغن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم برنج به مدت 5 تا 10 دقیقه نسبت به نوع آن نرم گردد، زمانی که دانه های برنج به طور کامل نرم و مغزشان سفت بود باید برنج را آبکشی کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله قابلمه ای که برای پخت ماش پلو در نظر گرفته ایم را روی حرارت قرار می دهیم و 2 قاشق غذاخوری روغن اضافه می کنیم. در ادامه برای ته دیگ از سیب زمینی اسلایس شده یا نان لواش استفاده می کنیم.

مرحله هفتم

سپس روی ته دیگ را با برنج پوشش می دهیم. در ادامه مقداری از مخلوط ماش روی برنج می ریزیم و به همین ترتیب به صورت لایه ای برنج و ماش را در قابلمه می ریزیم، فقط توجه داشته باشید که لایه اخر باید برنج بریزیم.

مرحله هشتم

در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم تا برنج دم بکشد، حدود 45 دقیقه تا یک ساعت برای دم کشیدن برنج زمان احتیاج است. در همین حین گوشت چرخ نموده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه چند دقیقه ورز می دهیم.

مرحله نهم

سپس به مدت 30 دقیقه درون یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند. در ادامه گوشت چرخ نموده را از یخچال خارج می کنیم و به کوفته قلقلی های کوچک به مقدار فندق تبدیل می کنیم و در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله دهم

پس از اینکه ماش پلو دم کشید، انرا درون قابلمه به خوبی مخلوط می کنیم تا برنج و ماش با هم یکدست شوند، سپس در ظرف مورد نظرمان می کشیم و با گوشت قلقلی تزیین می کنیم. در خاتمه ماش پلو را به همراه ترشی دلخواه سرو می کنیم.

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه ماش پلوی مجلسی به روش اصیل ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ماش پلوی مجلسی به روش اصیل ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید