راهنمای کمپینگ برای مبتدیان
به گزارش وبلاگ تینتا، با کاهش تدریجی محدودیت ها بسیاری می خواهند از شهر و تکنولوژی دور شوند! رفتن به کمپینگ شاید برترین انتخاب برای آن ها باشد. در ادامه اطلاعاتی جامع اما مختصر درباره کمپینگ و ملزومات آن داده شده که دانستن آن ها پیش از رفتن به دل طبیعت لازم است.

محوطه کمپینگ
با خارج شدن از خانه ماجراجویی شما شروع خواهد شد. از محوطه های کمپینگ دارای سرویس بهداشتی و WiFi گرفته تا اراضی Crown (که برای کمپینگ شهروندان کانادایی و گردشگران رایگان هستند) می توانند مقصد شما باشند.
اما از آنجایی که کانادا کشوری بسیار بزرگ با مناظری حیرت انگیز و متنوع است به شما توصیه می کنیم نقاط خاص و بکر را انتخاب کنید. البته اگر در چادر بخواهید در دنیای مجازی سیر کنید کمپینگ هیچ لطفی نخواهد داشت!
پیش از ترک خانه (مخصوصا اگر قصد چادر زدن در اراضی عمومی را دارید) آب وهوا را چک کنید. کسب اطلاعات لازم درباره مقصد (مانند ممنوعیت روشن کردن آتش یا غیره) نیز لازم است.
نباید فراموش کنید که پیش از ترک منزل یک یا چند نفر از دوستان خود را درباره سفر و مدت آن مطلع کنید تا در صورت لزوم به شما یاری نمایند.
کمپینگ
در کمپینگ چادر حکم خانه شما را خواهد داشت، پس مطمئن شوید نوع مناسب آن را خریداری می کنید. بیشتر چادرها دارای کاور باران هستند که به شما امکان کمپینگ در آب وهوای مختلف را می دهند. انواع حرفه ای تر نیز برای شرایط خاص و دماهای پایین طراحی شده اند و اگر قصد کمپینگ در تابستان را دارید نیازی به آن ها نخواهید داشت. زیرانداز مناسب نیز فضای داخلی آن را از رطوبت و سرما حفظ می نماید و مانع از وارد آدن آسیب به کف چادر می گردد.
پس از چادر نوبت به کیسه خواب می رسد. کیسه خواب ها درجه بندی معین دمایی دارند و انواع مقرون به صرفه قیمت آن ها در دماهای بسیار پایین کارایی نخواهند داشت. اگر می خواهید خواب راحتی داشته باشید کیسه خواب گرم و مناسب را انتخاب کنید. کیسه خواب بدون زیرانداز همانند زنبور بدون عسل می ماند! پس زیرانداز را در فهرست خرید جا نیاندازید.
غذا
به مجذوب کننده ترین و مطمئنا خوشمزه ترین بخش کمپینگ رسیدیم! کباب کردن هات داگ یا مارشمالو روی آتش بخشی کلاسیک چنین سفرهایی است اما اگر قصد آشپزی دارید بهتر است اجاق پروپان مناسب نیز همراه داشته باشید. انواع مقرون به صرفه تر اجاق چوبی و تاشو نیز وجود دارد که می توانند نیازهای شما را برطرف نمایند.
اصلی ترین نیاز بشر برای زنده ماندن آب است؛ پس تا می توانید همراه ببرید و به تامین آن در زمان کمپینگ نیز فکر کنید. برای نوشیدن، پخت وپز و شست وشو به آب نیاز خواهید داشت.
غذا و خوراکی ها خود همواره دور از دسترس حیوانات وحشی قرار دهید. داخل خودرو یا بالای درختان (آویزان کردن با طناب) خوراکی ها را از دسترس حیواناتی چون راکون و خرس دور نگاه می دارد.
البته نباید از زباله ها نیز غافل شوید چون به میزان غذا موجب نزدیک شدن حیوانات به محل کمپینگ شما می شوند. آن ها در کیسه های چندلایه پیچیده و در محلی دور از چادر (بعدا باید آن ها را با خود ببرید) یا سطل های مخصوص محوطه های کمپینگ بیاندازید.
آتش
خیلی ها به خاطر دورهمی شبانه در کنار آتش به کمپینگ می روند اما باید اصول روشن کردن آتش را پیش از هر چیزی یاد بگیرید. هیزم موردنیاز را می توانید از محوطه های کمپینگ و فروشندگان کنار جاده ای خریداری کنید. البته همواره هیزم خشک کافی را در دل طبیعت نیز پیدا خواهید کرد.
برای روشن کردن آتش ابتدا اجاق آن را انتخاب کنید. اگر محل از پیش معین شده ای وجود ندارد با استفاده از چند تخته سنگ اجاق را بسازید. تا جای ممکن شاخه ها و برگ های خشک را از اطراف اجاق دور کنید تا مانع از پیشروی احتمالی آتش شوید. در مرحله بعد قدری کاغذ و خرده های خشک چوب خشک را در اجاق قرار داده و پس از روشن کردن آن ها به تدریج چوب های بزرگ تر را بر روی آتش قرار دهید. مسیر ورود اکسیژن به آتش را هرگز مسدود نکنید.
هنگام بازگشت از کمپینگ همواره با ریختن خاک و آب روی آتش از خاموش شدن کامل آن مطمئن شوید.
تجهیزات
بسته به محل کمپینگ موردنظر به تجهیزات مختلفی نیاز دارید. البته همواره باید توصیه قدیمی سبک بار سفر کردن را آویزه گوش خود داشت! لوازم را در کوله بچینید و اگر اتومبیل همراهتان هست می توانید از آن نیز به عنوان یک کوله پشتی متحرک و بزرگ بهره ببرید.
فهرست تجهیزات اساسی برای کمپینگ:
- کوله پشتی
- چادر (همراه با زیرانداز)
- کیسه خواب (همراه با زیرانداز)
- آب
- ظروف پخت وپز و غذاخوری
- اجاق (پروپان یا هیزمی)
- یخچال سفری
- سایبان
- جعبه یاری های اولیه
- هیزم
- چاقو
- لوازم روشنایی (هدلامپ و چراغ چادر)
- پاوربانک
Leave No Trace but Footprints: هر چیزی که به واسطه شما وارد طبیعت می گردد را باید با خود بازگردانید.
منبع: Daily Hive
منبع: پیکوبینو