آشپزی با روغن زیتون

به گزارش وبلاگ تینتا، روغن زیتون یکی از روغنهایی است که در سراسر دنیا بیشترین توصیه ها برای پخت و پز با آن می گردد. این روغن خصوصاً بخاطر ویژگی های خود، مهربان و دوستدار قلب شناخته شده است. اطلاعاتی در مورد فوائد آشپزی با

آشپزی با روغن زیتون

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

روغن زیتون یکی از روغنهایی است که در سراسر دنیا بیشترین توصیه ها برای پخت و پز با آن می گردد. این روغن خصوصاً بخاطر ویژگی های خود، مهربان و دوستدار قلب شناخته شده است. اطلاعاتی در خصوص فوائد آشپزی با روغن زیتون را در این مقاله پیدا کنید.

اعتقاد بر این است که روغن زیتون احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش می دهد. بیماری عروق کرونر قلب (CHD) بیماری جدی و سختی است. که با تنگ شدن رگهای خونی که خون و اکسیژن را به قلب می رسانند، تعیین می گردد. رژیم غذایی که سرشار از روغن زیتون باشد بعلاوه به کاهش سطوح کلسترول در بدن یاری می نماید. در این بخش حقایق و اطلاعاتی از فوائد طبخ غذا در روغن زیتون ارائه ساخته ایم.

چگونه با روغن زیتون آشپزی کنیم

خواباندن ماهی، گوشت و مرغ در روغن زیتون عطر و طعمی دلپذیر و سالم به آن می بخشد. آشپزی معمولاً استفاده از چربی زیادی را می طلبد. بنابراین به جای استفاده از کره در پخت و پز، می توانید از روغن زیتون جهت کاهش اندازه چربی بهره ببرید. اندازه روغن زیتون استفاده شده بایستی در حدود 25% کمتر از میزان متعارف کره باشد.

روغن زیتون فوق بکر روغن گرانی است. بنابراین می توانید آن را برای سالاد، سس و سس دارای سرکه و روغن زیتون و ادویه نگه دارید. روغن زیتون فوق بکر و روغن زیتون بکر اگر در معرض حرارت بالا قرار گیرند، طعم خود را از دست خواهند داد. به همین علت است که برای مواد غذایی نپخته برترین گزینه می باشند.

مواد غذایی مانند سرکه، آب لیمو، گوجه فرنگی، و غیره دارای محتوای اسید بالایی هستند. استفاده از روغن زیتون برای پخت و پز با چنین مواد غذایی اندازه اسیدیته آنها را متعادل می سازد. تمرین خوبی خواهد بود اگر پیش از تصمیم به طبخ غذایی با روغن زیتون، آزمایشی از طعم آن داشته باشیم. برترین نتایج در صورتی به دست می آید که طعم و مزه روغن را با دیگر مواد تشکیل دهنده غذا جفت یا جور کنید.

روغن زیتون بعلاوه می تواند جهت تهیه پیش غذا مورد استفاده قرار گیرد. بر روی تکه و یا برشهایی از نان ساندویچی سرخ شده را می توان برشهایی از سیر و یا میخک مالیده و سپس چند قطره روغن زیتون بر روی آن بچکانید. سس های خوشمزه ای را از طریق تهیه مخلوطی از لوبیا سفید، سیر و روغن زیتون در یک مخلوط کن آماده کنید. بعلاوه می توانید سبزیجات گیاهی مورد علاقه خود را برای چاشنی بهره ببرید.

نکته مهم دیگری که بایستی به خاطر بسپارید، نقطه دود کردن روغن زیتونی که مورد استفاده قرار می دهید، است. کارشناسان توصیه می نمایند که روغن زیتون (یا هر روغن دیگر) نبایستی به درجه حرارتی برسند که به نقطه دود برسند و به زبان ساده روغن دود کند. منظور از نقطه دود، مرحله ای است که در آن روغن آغاز به شکستن می نماید. بنابراین بیشتر شدن این درجه حرارت طعم ناخوشایندی به غذایی که با روغن تهیه می گردد، می بخشد. معمولاً سه نوع یا طبقه روغن زیتون وجود دارد. این انواع شامل فوق بکر، بکر و روغن زیتون می باشند. نوع سوم معمولا برای پخت و پز ترجیح داده می گردد. به این علت که این روغن تحت فرایند پالایشی و تصفیه بهتری نسبت به دو نوع دیگر قرار گرفته است. و به همین علت است که روغن زیتون برای سرخ کردن گزینه بهتری محسوب می گردد. سرخ کردن احتیاج به روغنی دارد که در برابر درجه حرارت بالا دوام بیاورد و نقطه دود روغن زیتون 410 درجه فارنهایت یا 210 درجه سانتیگراد است. روغنهای آشپزی معمولی در حرارت بالای مکرر کیفیتشان تنزل پیدا می نماید، اما این مورد برای روغن زیتون صدق نمی نماید.

فواید روغن زیتون در سلامت

در مقایسه با روغن های دیگری مانند روغن نباتی، روغن ذرت، روغن بادام زمینی و غیره، روغن زیتون در کاهش فشار خون مؤثر می باشد. تحقیقات اجرا شده در خصوص استفاده از روغن زیتون برای آشپزی نشان داده اند که داروهای فشار خون می توانند در بیمارانی که از روغن زیتون برای پخت و پز استفاده می نمایند تا 50٪ از دوز نرمال کاهش یابند. تعیین شده است که روغن زیتون حاوی مقادیر بالایی چربی اشباع نشده تک یا با یک پیوند دوگانه و مقادیر کم چربی اشباع شده و چربی اشباع نشده پلی یا چند پیوند دوگانه است. روغن زیتون به پایین آوردن سطوح کلسترول یاری نموده و به همین علت اصلی به اسم یک روغن پخت و پز سالم در نظر گرفته می گردد.

کلسترول LDL یکی از نگرانی های عمده سلامتی طی دوران اخیر به تعداد می رود. کلسترول LDL (لیپوپروتئین کم چگالی) به اسم کلسترول بد شناخته می گردد. جمع شدن یا تراکم تدریجی این عامل بر روی شریان ها موجب بروز بیماری شدید قلبی می گردد. استفاده از روغن زیتون جهت پخت و پز بعلاوه تعیین شده است که در مقابله با آثار منفی این نوع کلسترول مؤثر می باشد.

صرف نظر از کاهش احتمال ابتلا به سرطان، روغن زیتون بعلاوه از طریق انجمن قلب آمریکا (AHA) به جهت مفید بودن آن برای قلب توصیه شده است.

استفاده از روغن زیتون برای پخت و پز یک سنت قدیمی بوده و لیست دستورات غذایی که از این روغن در آنها استفاده می گردد، بی نهایت می باشد. با وجود مزایای بسیار آن، مهم است که به یاد داشته باشید این روغن با این وجود یک چربی به شمار میرود. اگر آن را در حد محدود و نسبتهای مورد احتیاج مصرف کنید، هیچ تأثیر منفی بر سلامتی نخواهد گذاشت. روغن زیتون بمراتب برای قلب شما بهتر بوده و به غذای تان عطر و طعم زیادی می بخشد.

منبع: راسخون

به "آشپزی با روغن زیتون" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشپزی با روغن زیتون"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید