پی سویه نو کووید؛ جایگزین اومیکرون!

به گزارش وبلاگ تینتا، بعد از انبوهی از زیرسویه های خفیف اومیکرون، دانشمندان در پی سویه احتمالی بعدی اند که برای خود نامی هم دارد.

پی سویه نو کووید؛ جایگزین اومیکرون!

از نخستین باری که کووید-19 شناخته شد و دنیا را دگرگون کرد، نزدیک به سه سال می گذرد.

این ویروس که دنیا را به تعطیلی کشاند، بعد از ظهور در ووهان چین در دسامبر 2019، به جهش ادامه داد و سویه های نوی از آن بروز کرد.

آخرین سویه مهم آن اومیکرون بود که نوامبر سال گذشته [2021] شناسایی شد؛ اما دانشمندان اکنون در پی شناسایی جایگزینش اند؛ پی.

سویه اومیکرون ابتدا نگرانی شدیدی در سراسر دنیا پدید آورد؛ به ویژه به این علت که معین شد بسیار مسری است و 32 جهش در پروتئین اسپایک آن نشان داد که ممکن است در برابر واکسن های فعلی مقاوم باشد.

اما 12 ماه بعد، موارد ابتلا به کووید پس از موج خفیف پاییزی ناشی از مجموعه زیرسویه های اومیکرون که ویروس شناسان آن را نوه های اومیکرون نامیدند، رو به افول نهاد. این ها عبارت بودند از زیرسویه های بی کیو.1 (BQ.1) و بی ای.2.75.2 (BA.2.75.2) و همین طور اکس بی بی (XBB).

پی چیست؟

اکنون کارشناسان دنبال آن اند که آیا سویه نو مهمی در طول زمستان به وجود می آید و موج تازه ای از ابتلا را به همراه می آورد یا خیر.

در این صورت و زمانی که سویه نوی پیدا گردد، آن را پی می نامند که در الفبای یونانی، حرف بعد از اومیکرون است.

اما آیا واقعا این سویه در راه است یا انتها از شر کووید-19، این بیماری مهلک دنیای، خلاص شده ایم؟ دانشمندان هنوز از این مسئله مطمئن نیستند.

در موسسه نو پژوهشی سلامت آفریقا، دانشمندان برجسته ای از بریتانیا، ژاپن و استرالیا گرد هم آمدند و درمورد آینده کووید و سایر بیماری های ویروسی نظیر اچ آی وی (HIV) صحبت کردند.

پروفسور وندی بارکلی، ویروس شناس امپریال کالج و عضو کمیته مشورتی دولت، سیج، به تلگراف گفت: آیا ظهور سویه ها یا نسخه های آینده این ویروس که نسبت به اومیکرون کنونی عوارض شدیدتری دارند، به این علت است که از حد کنترلی که واکسن ارائه می نماید می گریزند یا اینکه به طور طبیعی تغییر می نمایند؟

به نظرم هنوز این مشکل حل نشده است. من همچنان فکر می کنم در مرحله ای پر از موضوع های ترسناک به سرمی بریم که چیزی از آن ها نمی دانیم.

این موضوع چقدر جدی است؟

پروفسور گرگ تاورز، از دانشگاه کالج لندن، گفت که امیدوار است با وجود احتمال تغییرات بیشتر در ساختار ژنتیکی ویروس، این امر به بازگشت این بیماری جدی منجر نگردد.

پروفسور الکسی سیگل از ای اچ آرآی (AHRI) گفت بین کسانی که معتقدند شرایط مساعد فعلی به این علت است که واکسن ها و ابتلا به بیماری ، دیوار مصونیت موثری ایجاد نموده اند، با کسانی که می پندارند ویروس به طور قابل توجهی تکامل یافته و آسیب کمتری در پی دارد اما چنین تغییری ممکن است دوباره در جهت دیگری رخ بدهد، بحث هایی وجود دارد.

با این حال او هشدار داد که تکامل ویروسی می تواند ما را برای مبارزه با کووید به میدان برگرداند.

پروفسور جیمز یانگ، ویروس شناس دانشگاه وارویک، گفت که طرح کاهش آزمایش کووید در بریتانیا مقام ها را برای مقابله با مسائل پیش روی سویه های نوی مثل پی ضعیف می نماید.

او گفت: ما دیگر طرح های آزمایشی و نظارتی پیشین را نداریم. توالی یابی افرادی که آزمایش های پی سی آر انجام می دهند به ما اطلاعات می دهد؛ اما نگرانی من از این است که این ها برای شرایط فعلی، نمونه کافی نباشد.

شرایط فعلی کووید در بریتانیا چگونه است؟

بر اساس برآوردهایی که دفتر آمار ملی هفته اول نوامبر منتشر کرد، از اواخر اکتبر، موارد ابتلا در انگلستان رو به افول گذاشت.

در هفته منتهی به 24 اکتبر، نتیجه آزمایش کووید-19 حدود 1.6 میلیون نفر از خانواده ها مثبت شد که از 1.7 میلیون نفر هفته قبل کمتر بود.

موارد ابتلا در انگلستان در زمان اوج تابستانی [سویه های] بی ای.5/ بی ای.4، به 3.1 میلیون نفر رسید.

اما کارشناسان همچنان توصیه می نمایند با نزدیک شدن فصل زمستان، بیشتر احتیاط کنیم.

دکتر مری رامزی، مدیر برنامه های سلامت عمومی سازمان امنیت سلامت بریتانیا (UKHSA)، گفت: کاهش مداوم موارد ابتلا به کووید-19 و بستری در بیمارستان دلگرم نماینده است.

این نشان می دهد که برنامه واکسن چقدر موثر بوده است و از تمام کسانی که تا به امروز برای تزریق آخرین دوز واکسن مراجعه نموده اند، ممنونیم.

با این حال، هرکسی که پاییز سال جاری دوز تقویتی را تزریق ننموده است، باید این کار را در اسرع وقت انجام بدهد. واکسیناسیون هنوز برترین راه محافظت از خود، خانواده و نظام سلامت ملی است؛ به ویژه با ورود به فصل زمستان.

منبع: فوت و فن / independentpersian.com

به "پی سویه نو کووید؛ جایگزین اومیکرون!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پی سویه نو کووید؛ جایگزین اومیکرون!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید