طرز تهیه بز قرمه؛ غذای محبوب مسافران کرمان

به گزارش وبلاگ تینتا، کوفته تبریز را همه می شناسند و اغلب آدم ها با نام بریانی آشنا هستند، اما بز قرمه، غذایی است که با وجود طعم خاص و خاصیت غذایی فراوانش، هنوز راهش را به سفره بسیاری از ایرانی ها وارد نکرده است. بز قرمه کرمانی، غذایی کامل است که با ترکیب گوشت، نخود و کشک آماده می گردد. در ادامه این مطلب، طرز تهیه بز قرمه را به شما آموزش می دهیم؛ غذایی که بعید است بعد از یکبار خوردنش، به هوادار همیشگی آن تبدیل نشوید.

طرز تهیه بز قرمه؛ غذای محبوب مسافران کرمان

مواد لازم برای تهیه بز قرمه

  • گوشت گردن گوسفند نیم کیلو
  • نخود یک پیمانه
  • زردچوبه، نمک، فلفل سیاه به میزان لازم
  • سیر چهار حبه
  • کشک کاله خرید آنلاین یک فنجان
  • پیاز دو عدد درشت
  • نعناع خشک دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه بز قرمه کرمان

مرحله اول

اگر از کشک خشک استفاده می کنید، صد گرم کشک را در کاسه بریزید و رویشان آب جوش بریزید تا آرام آرام نرم شوند. پس از آنکه کشک ها خوب خیس خوردند و نرم شدند، آنها با آب داخل کاسه در مخلوط کن بریزید. اما اگر استفاده از کشک ساییده آماده برایتان آسان تر است، می توانید از کشک ساییده بهره ببرید.

مرحله دوم

نخود را از شب قبل خیس کنید و صبح آبش را عوض کنید. نخود خیس خورده را یک دور بجوشانید و آبش را خالی کنید.

مرحله سوم

پیاز را نگینی خرد کنید و در میزان کمی روغن خوب سرخ کنید تا طلایی گردد، در آخر کار سیر له شده را اضافه نموده و تفت دهید. سپس گوشت را در قابلمه بریزید و به شکلی تفت دهید که آبش جمع گردد و رنگش تغییر کند. به گوشت زردچوبه و فلفل سیاه بزنید، نخود جوشانده و دو لیوان آب را در قابلمه بریزید و بعد از به جوش آمدن حرارت را کم کنید. بعد از گذشت دو ساعت از پخت، نمک را اضافه کنید.

مرحله چهارم

یک ساعت بعد (جمعا سه ساعت)، وقتی گوشت خوب پخت و آبش کم شد، با گوشت کوب مواد را خوب بکوبید.

بعد از آنکه گوشت و نخود را خوب کوبیدید، کشک را اضافه کنید و اجازه دهید حدود یک ربع با هم قل بزنند. سپس روی غذا را با سیر داغ و پیاز داغ، کشک و نعناع داغ تزیین کنید. برای تزیین بز قرمه می توانید از گردوی کوبیده شده بهره ببرید.

چند نکته درباره پخت و سرو بز قرمه

  • یکی از نکات مهم در طرز تهیه بز قرمه این است که برای له کردن مواد، از گوشت کوب برقی استفاده نکنید تا مواد به شکل پوره در نیایند.
  • بز قرمه را می توانید مثل کرمانی ها با نان سنگک سرو کنید اما در صورت تمایل می توانید آن را مثل یک نوع خورشت با برنج میل کنید.
  • بز قرمه اصل را با گوشت بزقاله آماده می نمایند اما یکی دیگر از گوشت های مناسب برای تهیه این غذا، گوشت گردن گوسفند است، اما اگر مایل بودید می توانید بز قرمه را با ماهیچه یا دیگر قسمت های گوشت گوسفندی آماده کنید.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه بز قرمه؛ غذای محبوب مسافران کرمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بز قرمه؛ غذای محبوب مسافران کرمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید