برای پرورش فرزندی با تغذیه مناسب از ارتکاب این 5 اشتباه رایج غذایی اجتناب ورزید

به گزارش وبلاگ تینتا، در جهانی که مصرف ناگت مرغ، پفک برای میان وعده و سیب زمینی سرخ نموده را جشن می گیرد چگونه می توانید کودکتان را متقاعد کنید که مواد غذایی بهتری مانند کلم بروکلی، ماهی تازه یا تکه های سیب را انتخاب کند؟

برای پرورش فرزندی با تغذیه مناسب از ارتکاب این 5 اشتباه رایج غذایی اجتناب ورزید

به گزارش وبلاگ تینتا به نقل از واشنگتن پست، اگرچه به نظر می رسد این نبردی شکست خورده است، اما شما در این زمینه تنها نیستید. تربیت بچه های که از رژیم غذایی سالم پیروی می نمایند یکی از بزرگترین چالش هایی است که والدین با آن روبرو هستند.

این تصور رایج است که بچه ها تحرک و فعالیت بدنی بالایی دارند و انتخاب بد غذایی تاثیر زیادی بر آنان نخواهد داشت. با این وجود، واقعیت آن است که عادات غذایی در طول عمر در سنین پایین شکل می گیرند.

نتیجه مطالعات نشان می دهند که مسائل مرتبط با سلامت بزرگسالان مانند بیماری قلبی، دیابت و چاقی در اوایل دوره کودکی آغاز می شوند. در آن دوره رگه های چربی روی آئورت آغاز به شکل گیری می نمایند و عروق کرونر می توانند علائم آسیب را در بچه ها کمتر از 10 سال نشان دهند.

جولی منلا روانشناس رشد که ترجیحات چشایی دوران کودکی را مورد مطالعه قرار می دهد می گوید: این یک چالش برای والدین است. اکنون در محیط و شرایطی به سر می بریم که مواد غذایی کم تر مغذی به وفور در دسترس هستند و مغزی داریم که مزه این مواد غذایی را بسیار دلپذیر می داند.

با این وجود، نگرانی های والدین در خصوص اهمیت تغذیه سالم گاهی اوقات نتیجه معکوس می دهد و باعث می گردد بچه ها غذا ها را رد نمایند یا به گزینه های کمتر سالم روی آورند.

در حالی که همواره نمی توانید آن چه که فرزندتان می خورد را کنترل کنید می توانید از نتیجه آنالیز ها بیاموزید و از آن چه کارشناسان به عنوان پنج اشتباه رایج غذایی یاد می نمایند اجتناب ورزید:

1- ایجاد لیست مواد غذایی ممنوعه

مطالعات نشان می دهند که محدودیت های غذایی نتیجه معکوس دارند. وقتی شیرینی ها و نوشابه ها در خانه هستند و دور از دسترس قرار می گیرند یا دسترسی به آن محدود شده این شرایط باعث ایجاد اثر غذای ممنوعه می گردد. همین موضوع سبب می گردد تا بچه ها بیش تر به آن مواد غذایی تمایل پیدا نمایند.

نتیجه مطالعه ای اجرا شده به وسیله دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا بر روی بچه های که در مهدکودک بودند جالب توجه بود. گروهی از بچه ها اجازه داشتند هر تعداد که می خواهند شیرینی کوکی با طعم سیب یا هلو بخورند و گروه دیگری با کوکی های میوه ای در یک ظرف شفاف در بسته بر روی میز روبرو شدند و به آنان گفته شد که بعدا می توانند کوکی ها را بخورند. گروه دوم اگرچه پیش تر به کوکی های مشابه دسترسی آزادانه داشتند زمانی که می دیدند کوکی ها درون شیشه شفاف ممنوعه قرار دارند نمی توانستند از فکر کردن به آن دست بردارند. در نهایت زمانی که امکان دسترسی به محتویات درون شیشه فراهم شد دسته دوم پرخوری نموده و سه برابر بیش از دسته اول که امکان دسترسی آزادانه به کوکی ها را داشتند از آن مصرف کردند.

این پژوهش و نتیجه پژوهش های بسیار دیگر جنبه منفی محدود کردن دسترسی به مواد غذایی و کوشش برای کنترل آن چه کودک می خورد را نشان می دهند. بچه های که در خانه های شان بسیار محدود می شوند احتمالا اضافه وزن دارند و بیش از سایرین هوس می نمایند غذا های شیرین و چرب را بخورند.

یافته ها به این معنا نیست که شما باید به بچه ها امکان دسترسی نامحدود به کوکی ها و نوشابه های حاوی قند را بدهید. پیشنهاد این است که مواد غذایی ناسالم را خارج از خانه نگه دارید یعنی اصلا خریداری نکنید و به جای آن تنقلات سالم تری مانند سیب، پنیر یا هویج را خریداری نموده و در دسترس بچه ها تان قرار دهید. هدف باید این باشد که والدین کیفیت مواد غذایی را کنترل نموده و بهبود بخشند.

نگه داشتن بچه ها در برنامه غذایی منظم و میان وعده می تواند یاری نماینده باشد. ایزابل کونتنتو استاد تعذیه در دانشگاه کلمبیا می گوید: این به معنای آزادی بی قید و شرط بچه ها برای دسترسی به مواد غذایی نیست باید نوعی برنامه وجود داشته باشد. می توانید مواد غذایی سالم و گاهی اوقات مواد غذایی نه چندان سالم را ارائه دهید. آنان باید حق انتخاب داشته باشند که می خواهند چه چیزی را بخورند.

2-پنهان کردن سبزیجات در غذا

بعضی از کتاب های آشپزی و وب سایت های راهنمای تربیت و پرورش بچه ها برای والدین از درست کردن پاستا و پنیر با پوره کدو حلوایی یا مخفی کردن کدو سبز و چغندر در براونی می گویند. اضافه کردن مواد سالم به غذا ها خوب است، اما به کودک یاری نمی نماید رژیم غذایی متنوع تری مصرف کند.

خوردن براونی کدو به وسیله کودک سبب نمی گردد تا او بیاموزد که کدو حلوایی را دوست داشته باشد بلکه صرفا به او یاد خواهد داد تا علاقمند به خوردن کیک براونی باشد.

یک رویکرد بهتر برای آموزش خوردن بیش تر سبزیجات به بچه ها ایجاد پل های غذایی است. برای مثال، اگر می دانید فرزندتان هویج دوست دارد سعی کنید مواد غذایی نارنجی رنگ دیگری مانند سیب زمینی شیرین یا کدو تنبل را معرفی کنید. اگر فرزندتان ذرت دوست دارد چند نخود یا هویج به مخلوط اضافه کنید.

3-رفتار متفاوت با بچه ها چاق و لاغر

گاهی اوقات خواهر و برادر در یک خانه می توانند عادات غذایی و رشد بدن متفاوتی داشته باشند. متخصصان چاقی بچه ها می گویند در این باره راهکار محدود کردن غذا خوردن بچه ها دارای اضافه وزن نیست. قوانین غذا در خانه برای هر دو کودک باید یکسان باشند. (البته ممکن است در صورتی که کودک به دیابت یا آلرژی غذایی مبتلا باشد با موردی استثنا روبرو باشیم).

یک کودک لاغر نباید صرفا بدین خاطر که اضافه وزن ندارد به مواد غذایی فرآوری شده یا نوشابه های حاوی قند دسترسی داشته باشد. والدین باید الگویی معین نموده و هر دو فرزند باید دسترسی برابری به گزینه های غذایی سالم داشته باشند. هم چنین، هیچ اشکالی ندارد که هر از گاهی اعضای خانواده همراه با یکدیگر دسر یا کیک تولد بخورند.

دیوید لودویگ استاد دانشکده پزشکی هاروارد و یکی از مدیران پیشگیری از چاقی در بیمارستان بچه ها بوستون می گوید: همان مواد غذایی ای که برای یک کودک سالم هستند برای کودک دیگر نیز مفید می باشند. آن چه می تواند مشکل وزن را در یک کودک چاق درمان کند به جلوگیری از ایجاد مشکل در خواهر یا برادر لاغر نیز یاری می نماید.

4-بی اعتنایی به نظر کودک

والدین می توانند کیفیت غذای خانه را کنترل نمایند، اما بچه ها هم چنان باید بخشی از تصمیم گیری باشند. بردن بچه ها به خرید مواد غذایی به آنان اجازه می دهد برای مثال سبزیجات را خود انتخاب کند. البته این هشدار را می دهیم که سوپرمارکت ها و فروشگاه های زنجیره ای اغلب دارای مواد غذایی ناسالم هستند و آن کالا ها در مقابل دید بچه ها قرار می گیرند.

بچه ها را به آشپزخانه ببرید تا در تهیه غذا مشارکت نمایند. گاهی اوقات می توانید سبزیجات را همراه با آنان بپزید. اگر باغ یا باغچه ای دارید مشارکت دادن بچه ها در پرورش گیاهان به پذیرش سبزیجات و گیاهان از سوی آنان در رژیم غذایی شان یاری خواهد نمود.

محققان کالج معلمان نزدیک به 600 کودک از مهدکودک تا کلاس ششم را مورد مطالعه قرار دادند. نتایج نشان داد بچه های که در کلاس تغذیه و آموزش آشپزی آموخته بودند غذای خود را بپزند رژیم غذایی سالم را آسان تر می پذیرفتند.

هم چنین، به عنوان والدین یک کودک در حالی که می توانید به آرامی کودک را تشویق کنید که غذای جدیدی را امتحان کند او را مجبور به این کار نکنید. هم چنین او را تحقیر ننموده و یا جایزه ای را برایش معین نکنید. نتیجه بعضی تحقیقات نشان می دهند اگر به بچه ها برای خوردن مواد غذایی رشوه دهید علاقه آنان به آن مواد غذایی کم تر می گردد. هم چنین، نتیجه مطالعات نشان می دهند بچه ها می توانند عادات غذایی خوب و بد را از دوستان شان بیاموزند.

هنگامی که بچه ها پیش دبستانی دمدمی مزاج شما لوبیا سبز را در بشقاب می گذارند خودتان نمونه ای از لذت بردن را از آن بسازید و از خوشمزه تر کردن غذا ها نترسید. اگر فرزندتان پنیر دوست دارد روی کلم بروکلی پنیر بگذارید. اگر می خواهید هویج و کرفس را برای راحت تر خوردن به وسیله فرزندتان مزه دار کنید از کره بادام زمینی استفاده نمایید.

کونتنتو می گوید: بیشتر بچه ها در نهایت غذا هایی که ما می خوریم را دوست دارند. روش های مختلف پخت غذا را امتحان کنید و نحوه ارائه آن را تغییر دهید.

5-فراموش کردن لذت غذا خوردن خانوادگی

اجازه ندهید وعده های غذایی منبع استرس باشند و از دعوا های غذایی خودداری کنید. همان طور که بچه ها شما رشد می نمایند آنان چیزی بیش از غذا را به یاد خواهند آورد. سنت های غذایی، یک مراسم ویژه در شب شکرگزاری یا تماشای فیلم در شب همراه با تنقلات در خاطرات ما ثبت شده و ماندگار می شوند و ارتباط مثبتی با غذا ایجاد می نمایند. عادات غذایی می توانند خانواده را تعریف نمایند.

غذا های خاصی که شما را به عنوان یک خانواده تعریف می نمایند چه هستند؟ این نگاهی متفاوت به غذا است به عنوان هویتی که باعث پیوند افراد با یکدیگر شده و خاطرات دوران کودکی را شکل می دهد.

منبع: فرارو

به "برای پرورش فرزندی با تغذیه مناسب از ارتکاب این 5 اشتباه رایج غذایی اجتناب ورزید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای پرورش فرزندی با تغذیه مناسب از ارتکاب این 5 اشتباه رایج غذایی اجتناب ورزید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید