موسیقی جایگزینی برای داروی اعصاب
به گزارش وبلاگ تینتا، موسیقی از قدیمی ترین راه های ارتباطی بشر به شمار میرود. علاوه بر این موسیقی می تواند بر کیفیت زندگی انسان ها اثرگذار باشد.

تاثیر موسیقی بر بدن از تاثیرات فیزیکی و روانی عمیق آن ناشی می گردد. برای مثال، گوش دادن به موسیقی آرامش بخش باعث کند شدن تنفس، تنظیم ضربان قلب، کاهش فشار خون و کاهش تنش عضلانی شده و تاثیر مثبتی بر سیستم عصبی پارا سمپاتیک می گذارد که بسیاری از عملنمودهای کلیدی بدن را تنظیم می نماید. با ما در مجله اینترنتی دلتا همراه باشید تا از اثرات موسیقی بر جسم و روان باخبر شوید.
عناوین مطلب
- کارکرد موسیقی برای جسم و روان
- یک گلچین شخصی درست کنید
- بعلاوه بخوانید:
کارکرد موسیقی برای جسم و روان
موسیقی دارای قدرت منحصربه فردی است که بر احساس افراد تأثیر می گذارد و بسیاری از مردم از موسیقی برای بهبود یا تغییر خلق و خوی خود، راهنمایی احساسات و حمایت روانی استفاده می نمایند.
گوش دادن به موسیقی بعلاوه در سطح فیزیولوژیکی عمیقی بر ما اثر می گذارد، زیرا سیستم غدد درون ریز راکه مسئول فراوری هورمون هستند تحت تاثیر قرار می دهد.
موسیقی با افزایش فراوری دوپامین (هورمون شادی)، کاهش سطح کورتیزول (هورمون استرس) و افزایش ایمونوگلوبولین بزاقی (آنتی بادی ای که مسئول تقویت سیستم ایمنی است) انتقال دهنده های عصبی را تحریک نموده و بر تجربه لذت تاثیر می گذارد.
البته این مزایا تنها زمانی تجربه می شوند که به موسیقی مورد علاقه خود گوش دهیم. آشنا بودن با موسیقی در حال پخش، بر تجربه لذت ناشی از آن اثر می گذارد، اما موسیقی تازه هم اگر شبیه موسیقی هایی باشد که ما دوست داریم واکنش های مثبت جسمی و روانی زیادی در پی خواهد داشت و تاثیر موسیقی بر بدن غیر قابل انکار خواهد بود.
بالعکس موسیقی ای که مورد علاقه ما نباشد، می تواند اثری نامطلوب بر خلق و خو و تندرستی ما داشته باشد. اگر آهنگ را دوست نداشته باشیم (یا آهنگ برای ما یادآور خاطرات منفی باشد)، صرف نظر از کیفیت آن، باعث خوشحالی ما نخواهد شد.
یک گلچین شخصی درست کنید
دستگاه های گوش دادن قابل حمل و پلتفرم های پخش آنلاین موسیقی امکان انتخاب از بین گزینه های زیادی از سبک های موسیقی را فراهم کرد ه اند. امروزه شما می توانید در هر زمان و هر مکانی به موسیقی مورد علاقه خود دسترسی داشته باشید.
در یک نظرسنجی که اخیرا برگزار گردید، 71 درصد از 2000 شرکت نماینده معتقد بودند که موسیقی قوی ترین تاثیر را بر خلق و خوی آن ها دارد و تقریباً 75 درصد از آن ها برای بالا بردن روحیه خود به صورت منظم به موسیقی گوش می دهند.
در پاسخ به این یافته ها، یک آنالیز از تحقیقات منتشر شده نشان می دهد که گوش دادن به موسیقیشاد باعث تقویت روحیه انسان هاست و در پی آن بالا رفتن رضایت از زندگی آن ها.
باید به خاطر داشت که ترجیحات و انتظارات موسیقی به فرهنگ هر کشوری بستگی دارد. برای مثال، بعضی از فرهنگ های آسیایی ارتباط های متفاوتی بین احساسات مثبت/منفی و آکوردهای ماژور/مینور دارند، بنابراین ممکن است آهنگ های شاد غربی برای آن ها شاد به گوش نرسند.
در فرهنگ های غربی، مؤلفه های خاصی از موسیقی عامه پسند وجود دارد که معمولاً با احساسات مثبت مرتبط است. موسیقی شاد غربی عموما دارای سازهایی با صدای تیز مثل ترومپت یا گیتار الکتریک است.
برای بسیاری از مردم، گوش دادن به موسیقی به یک تجربه فراگیر تبدیل می گردد که توجه آن ها را از دغدغه های روزمره منحرف می نماید.
مشارکت فعال در موسیقی به وسیله پایکوبی یا همراهی با آواز فواید بیشتری برای بدن و روان ما به همراه خواهد داشت.
پیشنهاد مطالعه: 5 نرمش ساده که بدن شما را سالم نگه می دارد را بخوانید.منبع: پیام دلتا