طرز تهیه سمنو خانگی قدم به قدم

به گزارش وبلاگ تینتا، تا به حال به نماد سمنو بر سر سفره هفت سین توجه نموده اید؟ سمنو یکی از برترین دسرهای سنتی ایرانی ست که که قدمتی به مقدار تاریخ دارد و پیوستگی عمیق آن با اعتقادات قلبی افراد، ستودنی ست. این دسر معنوی، سمبل قدرت، خیر و برکت است که با طعم دل پذیر خود، لحظات نوروز شما را شیرین می نماید.

طرز تهیه سمنو خانگی قدم به قدم

اگر هر سال پیش از شروع نوروز به فکر تهیه سمنو خانگی هستید، پس چه خوب که با طرز تهیه سمنو خوش مزه آشنا شوید و این خوراکی منحصربه فرد را شخصا در خانه تهیه کنید. در این مقاله از بلاگ وبلاگ تینتا با طرز پخت سمنو خانگی آشنا می شویم.

طرز تهیه سمنو با آرد جوانه گندم

مواد لازم

  • گندم 1 کیلوگرم
  • آرد گندم 3 کیلوگرم
  • آب 5 لیتر
حتما بخوانید: طرز تهیه شیرینی نخودچی برای عید نوروز

طرز تهیه

جالب است بدانید که در این دسر از هیچ نوع شکر یا ماده شیرین کننده ای استفاده نمی گردد و طعم شیرین این دسر خوش مزه، به علت جوانه زدن گندم است. در شروع کار باید بدانید که تهیه این دسر کار دشواری ست و احتیاج به صبر، حوصله و وقت دارد. برای درست کردن سمنو، باید 4 روز برای آماده سازی مواد اولیه آن صبر کنید و پس از آن، یک شبانه روز، با یاری شعله کم، این دسر خوش مزه را طبخ دهید.

بنابراین برای آن که در انتها کار از طعم دسر شیرین خود لذت ببرید، پیشنهاد می کنیم که این طرز پخت سمنو را به دقت و مرحله به مرحله دنبال کنید. در ادامه، مراحل مختلف درست کردن سمنو خوش مزه را به طور کامل توضیح می دهیم.

قدم اول

  1. برای استفاده از این روش تهیه سمنو خانگی، حتما گندمی را انتخاب کنید که می تواند سبز گردد. برای اطمینان از این امر، بهتر است همان گندمی را که برای کاشت سبزه عید استفاده نموده اید، انتخاب کنید. ابتدا باید گندم را تمیز و قسمت های زائد آن را جدا کنید.
  2. در مرحله بعد گندم ها را با آب سرد بشویید و سپس آن ها را در آب سرد قرار دهید؛ به اندازه ای که آب 1 الی 2 بند انگشت بالاتر از گندم باشد.
  3. بسته به نوع گندم، باید آن ها را به مدت یک الی دو روز در آب خیس نگه دارید. به یاد داشته باشید که در این مدت باید سه مرتبه آب گندم را عوض کنید. پس از 48 ساعت، شاهد سفیدشدن سر گندم ها خواهید بود که به معنای اتمام این مرحله از آماده سازی دسر است.
  4. برای شستن، گندم ها را از آبکش رد کنید و روی آن ها آب سرد بریزید. توجه داشته باشید که در این مرحله باید گندم ها را در یک پارچه تمیز قرار دهید.
  5. یک پارچه مرطوب و تمیز روی گندم ها قرار دهید و 48 ساعت دیگر صبر کنید تا گندم ها جوانه بزنند. در این حین باید دائما پارچه را مرطوب نگه دارید.
  6. پس از گذشت دو روز، گندم ها ریشه دار می شوند و رنگ آن ها نقره ای می گردد. (توجه داشته باشید که در این مرحله، ضروری ست که دائما به گندم ها سر بزنید تا رنگ گندم تیره نگردد.)
حتما بخوانید: خواص سمنو برای سلامتی

قدم دوم

  1. برای شروع قدم دوم این طرز تهیه سمنو شما باید گندم ها را در یک دستگاه غذاساز، چرخ گوشت یا مخلوط کن بریزید.
  2. پس از آن، گندم له شده را در یک فیلتر بزرگ یا یک کیسه پارچه ای بریزید و سپس فشار دهید تا شیره آن خارج گردد. نکته مهم این مرحله آن است که کیسه پارچه ای را به خوبی فشار دهید تا پوسته گندم از محتویات داخل پوسته جدا گردد و بیرون بریزد.
  3. در مرحله بعدی، اندازهی آب به شیره خارج شده از گندم اضافه کنید و دوباره آن ها را داخل کیسه پارچه ای بریزید و برای بار دوم فشار دهید.
  4. پس از آن، عصاره گندم را با آرد مخلوط کنید و درون قابلمه ای که از پیش روی شعله قرار داشته است، بریزید و به خوبی هم بزنید.
  5. در این مرحله، بهتر است از چند نفر یاری بگیرید تا بتوانید مخلوط را به نوبت هم بزنید؛ چراکه گندم بلافاصله آب خود را از دست می دهد و بوی سوختگی می گیرد. بنابراین باید به طور مداوم آن را هم بزنید.
  6. در این طرز تهیه، باید آ ن قدر هم زدن را ادامه دهید تا دسر شما به نقطه جوش برسد. حدود 30 الی 40 دقیقه طول می کشد تا به نقطه جوش برسد و رنگ آن تیره گردد.
حتما بخوانید: چند مدل سبزه برای شب عید

قدم سوم

  1. این مرحله بسیار مهم است و هم زدن دسر تا جوشیدن باید بدون وقفه ادامه یابد.
  2. زمانی که محتویات داخل قابلمه به خوبی جوشید و رنگ آن تیره شد، شعله را روی میانه قرار دهید تا آب داخل قابلمه بخار و حجم آن کم گردد.
  3. اکنون احتیاجی به هم زدن نخواهد بود؛ چراکه دیگر ته نشین نمی گردد و تنها باید هر چند دقیقه یک بار، محتویات داخل قابلمه را هم بزنید.
  4. بعداز دو ساعت که دسر شما با شعله میانه به جوشیدن ادامه داد و به غلظت مناسب رسید، باید یک دم کنی روی قابلمه قرار دهید و در آن را ببندید تا بپزد.
  5. در این مرحله از طرز تهیه سمنو، باید شعله گاز را پایین بیاورید تا فقط رنگ سمنوی شما تیره تر گردد.
  6. حدود 1 الی 1.5 ساعت طول می کشد تا رنگ آن تیره گردد. توجه داشته باشد که در این مرحله هم باید به قابلمه سر بزنید و آن را چک کنید.
  7. پس از گذشت 1.5 ساعت، طبخ این دسر به اتمام خواهد رسید. خوب است در انتها، چند بادام با پوست هم داخل آن قرار دهید و پس از سردشدن، آن را سرو کنید.

فوت آخر در طرز تهیه سمنو خانگی فوری

حتما بخوانید: کاشت سبزه نارنج برای شب عید

تهیه سمنو قدمت دیرینه دارد و اغلب در مراسمات مذهبی شاهد طبخ آن خواهید بود. بااین حال می توان این دسر خوش طعم را در خانه هم درست کرد که درصورت رعایت یک سری از نکات کلیدی می توانید طعمی فوق العاده برای سمنو خود رقم بزنید.

  • در مرحله خیس کردن گندم ها با پارچه مرطوب، بهتر است از پارچه ای نخی یاری بگیرید و هرچند ساعت یک بار، آن پارچه را خیس کنید تا گندم ها به خوبی جوانه بزنند.
  • در گذشته، رسم بر آن بود که در انتها طبخ سمنو و پیش از سرو آن، چندین بادام با پوست درون قابلمه قرار می دادند؛ این کار نشانه ای از خوش شانسی و شگون بود. اگر می خواهید، شما هم این کار را انجام دهید.
  • به یاد داشته باشید که اگر در انتها طبخ، مشاهده کردید غلظت سمنو بسیار زیاد و سفت شده است، می توانید کمی آب درون آن بریزید و بگذارید مجددا به جوش آید.
  • اگر برای اولین بار این دسر را درست می کنید، می توانید آن را با اندازه کمی (100 تا 200 گرم) گندم درست کنید.
  • برای تزیین سمنو خانگی خود می توانید از گردو، بادام، یا پسته بهره ببرید.
منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه سمنو خانگی قدم به قدم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سمنو خانگی قدم به قدم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید